Beeld Boven Beeld kwaliteitsfotografie die bij je past


Kinderfotografie - werkwijze

Kinderen die op de foto gaan, vinden dat vaak spannend. Ervaring met een schoolfotograaf hebben ze vaak al, maar in een studio- omgeving of buiten gefotografeerd worden door een vreemde is toch anders.
Daarom besteed ik eerst wat tijd aan het kennis maken en het laten wennen van het kind.


In mijn thuisstudio maak ik alle tijd voor jullie. Geen haast, even alles bekijken enzovoort. De kinderen moeten zich vooral op hun gemak voelen, zodat ik de foto's kan maken waarvan jullie achteraf zeggen:


“Ja! Dat is mijn kind.”


Mijn ervaring is dat een foto met een afgedwongen glimlach niet écht spreekt. En dat vind ik zonde. Van mij hoeven de kinderen ook niet aan het standaard, “Lach of ik schiet” principe te voldoen. Als ze maar vriendelijk kijken, en vaak lachen kinderen die zich op hun gemak voelen uit zichzelf wel.


Op het moment dat we gaan beginnen met foto's maken, is het soms wel nodig om als fotograaf een klein beetje streng te zijn. Maar de regie is vooral in de handen van de ouder(s).


En mocht het echt niet gaan, wat bij kleine kinderen altijd voor kan komen, dan is het wenselijk de fotoshoot op een ander tijdstip te hervatten.


Tips


Kies liever voor wat meer neutrale kleding in plaats van drukke prints. Het kan ook wenselijk zijn om te kijken naar de kleuren van uw interieur om een zo passend mogelijk eindresultaat te bereiken. Ook kun je meerdere outfits meenemen. Zo kan er altijd gewisseld worden, mocht een kledingkeuze op het moment niet werken.


Prijzen


De kosten van een fotoreportage zijn € 45,- *
Hiervoor krijg je 5 digitale bewerkte bestanden in hoge resolutie. Mochten er nog meer leuke foto's zijn, bewerk ik die ook en bied ik aan met een watermerk / logo. Mocht je de foto toch liever willen zonder?
Voor € 1,50 per bestand kan dat.


Zwart/wit foto's of andere bewerkingen zijn ook mogelijk.*Exclusief eventuele kilometervergoeding van 19 cent per kilometer, buiten een straal van 10 kilometer vanaf Steenwijk.


© 2014 - 2021